Mercedes-Maybach koncepciója

Az autógyártók off-road járművek gyártására álltak át.

„Az a divat mostanában, hogy minden egyes autógyártó „letér az útról” és off-road járműveket készít. De a legújabb koncepciója a Mercedes-Maybachnak tényleg levett a lábamról a többi márkához képest – jó és rossz értelemben is” – kezdődik Nick Jaynes egy, az overlandexpo.com-on megjelent cikke. „A képen felvillantott földi uszály a Mercedes-Benz Project Maybach névre hallgat: egy hat méter hosszú, kétüléses, teljesen elektromos meghajtású (EV) off-road kocsi.”

A sárga-bézs kombináció

A futurisztikus kinézet ellenére a tervezes 1970-ben kezdődött, akkoriban a sárga-bézs kombináció az nagyon divatos és népszerű megjelenést kölcsönzött az autóknak. Ezzel szemben a formaterv viszont egy meglehetősen modern és merész ötlet. Például a hosszú (meghosszabbított) motorháztető es tető hasznosabb a napelemek es kapacitás szempontjából. Másik látványos dizájnelem a négy reflektor az frontrácson és másik négy a tetőkosáron, ami nem mellesleg lefedi az egész tetőt (védi a kollektorokat, ha le van takarva). Másik kiemelendő dizájnelem a BFG KM3-as gumik a kerekeken. A Mercedes sajtója ezeket „nagy kerekeknek” nevezi, habár a kerekek kicsik, a gumi az, ami nagy.

Maybach

Jaynes azt is írja, hogy a kinézet ellenére nincs egy Hummer közelében ennek az autónak a funkcionalitása. De nem is ezt akarta elérni a Maybach, hanem hogy valami különleges, hivalkodó es fényes csúcsgépezetben érezze magát az ember.

www.overlandexpo.com