Az Európai gyárak fejlődtek 2021-ben

A gyárak felülkerekedtek a beszállítói szűk keresztmetszeteken

A német ipar

A német ipari kibocsátás a vártnál nagyobb mértékben emelkedett előző év júliusban a megelőző három hónapos folyamatos esést követően. Látszólag a gyárak felülkerekedtek a beszállítói szűk keresztmetszeteken, ami jelentősen visszafogta Európa legnagyobb gazdaságát az utóbbi évben.

A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint az ipari kibocsátás, ideértve az építőipart és energetikai szektort, 1%-kal növekedett, miután júniusban 1%-ot csökkent. Ez a növekedés magasabb, mint a Reuters kutatása alapján várt érték (0,9%). Csak a gyártási kibocsátás 1,3%-ot emelkedett, aminek következtében a gyárak több termelési tőkét és felhasználói terméket voltak képesek előállítani. Az építőipar 1,1%-ot nőtt, az energiaszektor pedig 3,2%-ot.

Az autóipari növekedés

Az autóipari termelés is óriási 1,9%-os növekedést mutatott, ezzel párhuzamosan a gépgyártásban és mérnöki szektorban (szolgáltatások) majdnem 7%-ot regisztráltak. A gazdasági miniszter szerint „habár a félvezető bottleneck valószínű megmarad a belátható jövőben is, a számok szerint az ipar túllendült a hiány mélypontján.”

www.reuters.com