PLC mérete

A WEG PLC-k és RTU-k sorát gyártja

A WEG számos különböző automatizálási alkatrész beszállítója, jól ismert motorok és hajtások, de az ipari vezérlőrendszerek alkatrészeinek széles választékával is rendelkezik. A WEG jelenleg a folyamatautomatizálási alkalmazásokhoz szabott PLC-k és RTU-k sorát gyártja, amelyek bármely más nagy gyártó közepes méretű moduláris PLC-jéhez hasonlíthatók.

Mint minden közepes és kis méretű PLC-nél, itt is gyakran vannak integrált bemenetek és kimenetek, a PLC410 sem különbözik ettől. A PLC410 8 digitális bemenettel és 8 digitális kimenettel rendelkezik, ami a piacon lévő más PLC-khez képest ugyanebben a kategóriában kevés.

Egy PLC410-hez akár 8 bővítőkártya is csatlakoztatható, és mindegyik kártya csak 25 mm vastag, így a DIN-sínes helytakarékosság érdekében. A platform akár 208 helyi I/O pontot is támogat. Ahogy az várható volt, a bővítőkártyák számos különböző funkcióval állnak rendelkezésre, mint például bemenetek, kimenetek, analóg hőmérséklet (termoelem és RTD), valamint szabványos feszültség vagy áram analóg bemeneti és kimeneti kártyák állnak rendelkezésre.

A 410 egy Ethernet-interfész, egy CANbus-interfész és egy RS485-interfész tartozik az alapfelszereltséghez. Ezen interfészek használatával olyan ipari protokollokat támogat, mint a CANopen, Modbus RTU, Modbus TCP, Ethernet/IP és EtherCAT. Az Ipar 4.0 iránti igény növekedésével egyre több PLC van a piacon, amelyek támogatják az elterjedt IoT protokollokat is. A PLC410 támogatja az MQTT-t, amely egy olyan protokoll, amelyet kis adatcsomagok biztonságos kapcsolaton keresztül történő továbbítására használnak egy adatkezelőkhöz, a csatlakoztatott kliensek ezután az adatokat előírt rendszerességgel olvashatják.

Minden PLC-gyártó egyedi programozási IDE-t biztosít, de mindegyik az IEC 61131-3 szabványt használja, a létra-logika még mindig a legnépszerűbb programozási nyelv az ilyen típusú eszközök esetében. A PLC410 és a PLC500 egyaránt a népszerű CODESYS globális platformfejlesztő IDE-t használja. Míg a legtöbb más PLC-gyártó komoly összeget kér a programozási IDE-ért, a CODESYS platformot fizetős és ingyenes változatban is kínálják. A CODESYS messze nem egy egyszerű IDE; a felhasználók objektumorientált alkalmazásokat hozhatnak létre, valamint szimulálhatják és hibakereshetik a kódot, mielőtt a fizikai hardver megérkezik.

www.control.com