PLC az autógyártásban összefoglalás

A PLC rövid történetének összefoglaló befejező része

A PLC rendszerek fejlődése és terjedése oda-vissza módon generálja egymást. A mai ipari fejlődési tendenciák tükrében a leglényegesebb vívmánya a PLC-nek, hogy automatizációhoz kapcsolódó feladatok is adaptálható.

Ez abból indult ki, hogy az automatizált rendszerek állítása, karbantartása, programozása hosszadalmas és drága. A PLC-k viszont tartalmaznak olyan input és output eszközöket, amik kompatibilisek az ipari, akár csak kísérleti stádiumban lévő gépekkel. Minimális módosításokkal műveletek sorozata szinkronizálható PLC által.

Azzal, hogy a PLC rendszert könnyű „testreszabni” sok megtakarítással jár. Az egyes, nagyon speciális folyamatokhoz, igényekhez nagyon költséges és időigényes volna egy saját kontrol mechanizmust kitalálni és megismertetni azt annak használóival. Ellenben, ha van egy standard, bevált rendszer - csomagolt PLC (packaged PLC), - amit csak egyszer kell megérteni és kitanulni, akkor jóval gördülékenyebben mehet a munka, arról nem is beszélve, hogy a PLC komponensei olcsón előállíthatók. Tömegtermeléssel vagy szériagyártással a méretgazdaságosság előnye is kiaknázható.

A PLC integrálható még G-code vagy CNC gépekkel is, így a kapcsolat gépekkel egyedi mozdulatok is végezhetők, amik szintén fontos szempontok rengeteg iparágban, hogy a már meglévő eszközeiket ne kelljen lecserélni a fejlesztés érdekében.

PLC története

#PLC #adaptálhatóság #specializálhatóság #CNC #automatizáció #tömegtermelés #szériagyártás #méretgazdaságosság #olcsóelőállítás #procomtec

Forrás: www.ijmse.org