A TSN bevezetése

A TSN (Time-Sensitive Networking) egy innovatív Ethernet-technológia

A TNS

A TSN (Time-Sensitive Networking) egy innovatív Ethernet-technológia, amelyet az IEEE 802.1 szabványok továbbfejlesztése határoz meg. Ez gyorsan bizonyítja alapvető szerepét a jövő hálózatba kapcsolt iparágaiban, köszönhetően egyedülálló képességének, mely támogatja a konvergenciát a gyárban, valamint az IT (Information Technology) és OT (Operational Technology) világok között. Fontosságát számos ágazat elismeri, amelyek TSN képességekkel rendelkező automatizálási megoldásokat követelnek.

Eszközgyártók

Az eszközgyártók talán fontolgatják, hogy eljött-e az idő a TSN bevezetésére. Valójában komoly érvek szólnak amellett, hogy már most cselekedjenek. Ha már ma bevezetik ezt a technológiát a termékeikbe, azzal biztonságosan növelhetik a versenyképességet és a piaci részesedést. Sok vállalkozás jelenleg a digitális átalakulás szakaszában van, és az automatizálási szakemberek számára kulcsfontosságú, hogy már most támogassák őket a jövőbe mutató eszközökkel. Sőt, mivel az automatizálási alkatrészek jellemzően 20-25 éves élettartamúak, a jövőorientált technológiák - például a TSN - beépítése a gyárakba kulcsfontosságú a rövid távú megkülönböztetés és versenyképesség szempontjából, miközben hosszú távon képesek alkalmazkodni.

Azok számára, akik úgy gondolják, hogy talán nem most van itt az ideje a cselekvésnek, egyértelmű párhuzamot lehet vonni a TSN és a mobiltelefon-technológia között, amely a 2G-ről a 3G-re, a 4G-re és nemrégiben az 5G-re való gyors átmenetet jelentette. Ahelyett, hogy megvárták volna a "következő" technológiát, a versenyképes gyártók azonnal beépítették ezeket a fejlesztéseket a termékeikbe, ahogy a technológiai környezet folyamatosan fejlődött. Ez segített nekik abban, hogy az azonnali piaci igényeknek megfeleljenek. A legtöbb műszaki szakember egyetért azzal, hogy bármely technológia folyamatosan fejlődik, ezért a "kész" technológiára várni hiábavaló stratégia, amely miatt a vállalatuk lemarad.

A TNS ökoszisztéma

A TSN-termékeknek már vannak forgalmazói, és a TSN-felhasználók ökoszisztémája is létezik. Már nem csak a jövőbeli ügyletekről beszélünk. A kompatibilis termékek 2018-ban kerültek bevezetésre, és a TSN versenyelőnnyé válik a mozgásvezérlés, a robotika és más nagy teljesítményű piacok területén. A TSN előnyei minden alkalmazásra és piacra kiterjednek, ahogy egyre több megoldást szállítanak, és a költségek a szokásos kereslet-kínálati folyamatok segítségével csökkennek.

www.automation.com