A PLC bemutatása első rész.

A PLC-k az ipari automatizálás "agyaként" ismertek

PLC biztonsági kockázata

A programozható logikai vezérlők (PLC-k) az ipari automatizálás "agyaként" ismertek, és fontos tényezői az ipari irányítási rendszereknek (ICS), különösen a közszolgáltatási ágazat kritikus infrastruktúrájában. A PLC-k ipari számítógépek, amelyeket különféle iparágakban használnak automatizált eszközök vezérlésére, ideértve az ipari gyártást és a kritikus infrastruktúrát is. Ez a cikk javaslatokat kínál a PLC-biztonsági kockázatokra, valamint a kockázatcsökkentési kiberbiztonsági szabványokra vonatkozóan.

A programozható logikai vezérlők logikai funkciókat biztosítanak az ipari folyamatokban automatizált feladatokhoz. Egy mérnök programozza a vezérlő számára a sorozat utasításokat és funkciókat, amelyeket aztán a vezérlő követ, és kimeneteket biztosít más eszközökhöz. Ez a módszer emberi beavatkozást szüntet meg az ipari automatizálásban és a kritikus infrastruktúrában automatizálható állandó feladatoknál. A PLC-k nagyon hasznosak az automatizálási rendszerek kezelésére testre szabott megoldásként, mivel egy mérnök kezeli a PLC-t, és a PLC kezeli a másik gépeket.

Kockázatértékelés

Mivel a PLC-k gyakran használatosak a számítógépes vezérlésben ipari környezetben, a megvalósítást és a karbantartást figyelembe kell venni bármilyen kockázatértékelés során annak érdekében, hogy a vezérlő az elvárt módon működjön. Megfelelő képzés vagy biztonsági óvintézkedések nélkül a PLC váratlan funkciókat hajthat végre, vagy engedélyezetlen módon viselkedhet. Például 2006-ban túlzott hálózati forgalom okozott egy PLC reagálásának leállását egy erőműben. A PLC reakcióképtelensége következtében több recirkulációs szivattyú vált nem reagálóvá.

www.upguard.com