A PLC bemutatása harmadik rész.

NIST iránymutatása az operatív technológia biztonságának biztosításához

NIST

Az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi Intézete (NIST) is iránymutatást nyújt az operatív technológia biztonságának biztosításához a Special Publication 800-82-ben (gyakran emlegetik NIST SP 800-82-ként). A 3. revízió (Rev. 3) a dokumentum legutóbbi iterációja, amely kibővítette a hatókört az ipari irányítási rendszerektől az operatív technológiák általánosabb felé.

Annak érdekében, hogy a technológia az elvárt módon működjön, egy munkás vagy egy munkás csoport programozza a vezérlőt az eszköz adott folyamatait kezelő szükséges paraméterekkel. A programozható logikai vezérlőket számos operatív technológiában használják, így a NIST SP 800-82r3 ajánlásokat nyújt az operatív technológia kiberbiztonsági programjaihoz, amelyek segíthetnek abban, hogy PLC programja megfeleljen a biztonsági kezelés legjobb gyakorlatainak, például egy állapotmegőrző tűzfalnak a PLC és a vezérlőközpont között.

PLC

A PLC-k és más ipari irányítási rendszerekben használt technológiákra vonatkozó szabályozási irányelvek követésén túlmenően olyan kiberbiztonsági gyakorlatokat is alkalmazhat, amelyek minimalizálják a kockázatokat és a kibertámadásokat.

Legyen szó karbantartási mérnökről vagy biztonsági elemzőről, együtt dolgozhatnak annak érdekében, hogy kezeljék a kockázatokat, amelyek a programozható logikai vezérlők miatt merülnek fel a rendszerben. 

www.upguard.com