Lockout/tagout rendszer

Eljárások betartásának lépései

A szerelők számos gépen dolgozhatnak, és mindegyik géphez egyedi lockout/tagout rendszerre vonatkozó eljárások tartozhatnak. De vajon olvassák-e és követik-e valóban a gépkezelők az eljárásokat minden gépre vonatkozóan vagy csak "tudják, mit kell tenniük" a tapasztalatuk alapján? Más karbantartó személyzet vajon követné a leírt eljárásokat?

Biztosítani kell, hogy az alkalmazottak, akiknek engedélyezett a gépek használata valóban betartsák az eljárásokat. Ha bizonytalanok valamelyik eljárás részét illetően, vagy kihagynak egy olyan lépést, ami értelmetlennek tűnik, akkor az eljárást mielőbb frissíteni kell.

Ha lehetséges, akkor a képzést legjobb a gépnél tartani, és kérni a gépkezelőket, hogy jelezzék, hol nem egyértelmű az eljárás. Ha a kérdések meghaladják a képzési csoport képességeit, akkor szakértőt (például villanyszerelőt vagy mérnököt) kell hívni.

Szükség esetén módosítsuk az eljárást, hogy érthető legyen. Pontos és könnyen követhető eljárásokra van szükségünk. Ha a tapasztalt gépészek szerint az eljárást nehéz követni (vagy ha ötleteik vannak az írott lépések javítására), azokat a problémákat ki kell javítani, mielőtt az alvállalkozóknak vagy az új alkalmazottaknak szükségük lenne az eljárásra.

A pontos és teljes eljárások nemcsak biztosítják a vállalat szabályozásnak való megfelelést, hanem segítenek biztonságban tartani az alkalmazottakat.

www,jjkellercompliancenetwork.com