Robotizálás a gyártás szolgálatában 2.

Folyamatosan évente 20%-kal növekszik a robotok száma az iparban, de az emberi munkaerő még mindig olcsóbb, ezen probléma megoldását szeretné a Procomtec Kft. megosztani Önökkel.

A robotok ma már nem a jövő hírnökei, inkább a jelen technológiájának vezető képviselői. Nem arról kell beszélnünk, mi történik akkor, ha a robotika további teret hódít, hanem az aktuálisan felmerülő problémákat kell megoldanunk.

Az ipari robotok megjelenése magával hozott néhány a biztonságos munkavégzéshez szükséges megoldást, és a gyártók részéről azt a kezdeményezést, hogy a robotok mellett dolgozó személyek nagyobb biztonságban legyenek. Ezek alatt értjük a különböző biztonsági berendezések pl. fény kapu optikai szenzorok, vagy a LOTO rendszer használata A robotok ugyanis nem elveszik az emberek munkáját, hanem újabb állás lehetőséget teremtenek a monoton és könnyen automatizálható műveletek végzése helyett. A zökkenőmentes átálláshoz a monoton feladatokról a nagyobb hozzáadott értéket képviselő feladatokra, elengedhetetlen a felhasználóbarát szoftverek használata.

Előrejelzések szerint a robotok terjedése megállíthatatlan és ez a következő években is így lesz. Egyrészt a termelési volumen növelése, másrészt a minőségi elvárások, harmadrészt pedig az egyre dráguló emberi munkaerő miatt. Ahhoz, hogy az új munkahelyeken jól dolgozzanak az alkalmazottak, nemcsak a termelőeszközöket kell átalakítanunk. A megfelelő szakképzettség ugyanúgy elengedhetetlen a jó robotos applikációkhoz, mint a megfelelő hardveres és szoftveres megoldások

#procomtec #automatizálás #plc #LOTO #szerszámgyártás #tervezés #idomszergyártás