Robotizálás a gyártás szolgálatában 1.

Az elmúlt 10-15 évben folyamatosan váltja fel az emberi munkaerőt a robotok és a robot alkalmazások, ennek a bemutatására vállalkozik a Procomtec Kft.

Az elmúlt évtized erőteljes termelékenység növekedése az ipar számos területén szemléletváltást hozott a gyártóknál. A korábban zajló ipari forradalmak egyik fő célja a minél több emberi munkaerő bevonása a termelésbe, mostanában ennek épp az ellentéte zajlik. Sorra váltja le az emberi munkahelyeket a robotok, valamint a speciális automatizálási megoldások beépítése.

Ma már elképzelhetetlen a modern ipari termelés automatizáció nélkül. Olyannyira, hogy nemcsak a robotok felhasználásáról, hanem a termelésbe történő hatékony bevezetéséröl kell beszélnünk. Ez pedig azt jelenti, hogy a robotok fontos részét képezik a termelési rendszernek, több esetben pedig teljes emberi beavatkozás nélkül képesek ellátni az adott feladatokat. Annak ellenére, hogy Európa a legnagyobb felvásárló, a legtöbb robot mégis Ázsiában, Japánban készül. Európa nemcsak az előállításban, hanem felhasználásban is első helyen van.

Robotok az iparban

A statisztikák a termelési volumen emelkedését mutatják. A fejlett világ országaiban láthatóan az emberi munkaerő a nagyobb hozzáadott értéket teremtő munkakörökbe csoportosítódig át. Miközben a robotok száma folyamatosan emelkedik, az igények is nőnek az automatizálási megoldások iránt. Ahhoz, hogy a korszerű robotos alkalmazás valóban terv szerint működjen, folyamatos felügyeletre van szükség.

#procomtec #automatizálás #plc #LOTO #szerszámgyártás #tervezés #idomszergyártás