Mesterséges intelligencia a gyártásban

A mesterséges intelligencia olyan mértékű változást hozhat, amit nem látott a világ, a számítógépek megjelenése óta.

A mesterséges intelligencia (angolul: artificial intelligence, AI) olyan mértékű változást hoz el az értékteremtő folyamatokban, amit nem látott a világ a számítógépek megjelenése óta. Az egyik legegykoribb érv a mesterséges intelligencia alkalmazása ellen, hogy nem képes az embert és annak kreativitását helyettesíteni. Az Accenture Institute és a Frontier Economics kutatását összegezve, a mesterséges intelligencia egy új termelési tényezővé fejlődik fel. Az AI átvesz az olyan feladatokat, amiknek kicsi a hozzáadott értéke, így az embernek csak azzal kell foglalkozni, amiben a legjobb: kitalálni és megvalósítani új, korábban elképzelhetetlen dolgokat!

Egy kutatásban modellezték a mesterséges intelligencia hatásást 12 fejlett országra nézve és kimutatták, hogy az emberi munka hatékonysága, kombinálva AI technológiával, majdnem másfélszeresére növekedik 2035-re. Olyan országokban, ahol az automatizáció sok munkafolyamatot érinthet (pl. Németország és Ausztria), a termelékenység duplázódni fog, és a fejlődés begyűrűzik a beszállítói iparágakba és országokba is!

Forrás:www.newsroom.accenture.com

#mesterségeintelligencia #AI #újtermelésitényező #növekvőhatékonyság #automatizáció #hozzáadottérték #folyamatautomatizálás #kreativitás #emberitényező #procomtec